Altevita BAMBUCKÉ MASLO 1kg
Popis
Okamžite vyhladzuje a vyživuje poškodené vlasy a podporuje ich rast.
Vyživuje a hydratuje pokožku, podporuje tvorbu kolagénu a obnovuje elasticitu pleti.
-
balenie – 2x 500g
Možnosti použitia bambuckého masla:
-
suchá šupinatá pokožka a vlasy
-
popáleniny spôsobené slnkom
-
akné
-
vrásky
-
červená a podráždená pokožka po holení
-
popraskaná koža
-
ochrana pred mrazom a vetrom
-
strie, pooperačné jazvy
-
drobné ranky a odreniny
-
alergie, atopické ekzémy a dermatitída
-
artritída
Bambucké maslo je lisované za studena, je pôvodom z GHANY (fair trade, kvalita A+).
Upozornenie o skladovanie: Výrobok skladujte pri teplote 5 - 23°C, mimo vplyvu priameho slnečného svetla alebo priameho zdroja tepla. Zmena konzistencie v dôsledku vyššej teploty neznehodnocuje kvalitu výrobku.
Zloženie bambuckého masla
Bambucké maslo je zložené z nasledujúcich mastných kyselín:[5]
-
kyselina olejová 40-60%
-
kyselina stearová 20-50%
-
kyselina linolová 3-11%
-
kyselina palmitová 2-9%
-
kyselina linolénová menej ako 1%
-
kyselina arachidová menej ako 1%
Zastúpenie jednotlivých mastných kyselín sa líši podľa územia, z ktorého sa konkrétne maslo získava. Okrem mastných kyselín obsahuje bambucké maslo aj vitamíny A a E a fenoly, ktoré majú antioxidačné účinky.
Rafinované vs. nerafinované bambucké maslo
Nerafinované bambucké maslo jednoducho znamená, že sa extrahuje a je pripravené bez použitia chemických alebo konzervačných látok. Inými slovami to znamená, že sa vyrába rovnakým spôsobom ako to Afričania robili po celé stáročia. Len nerafinované bambucké maslo udržiava všetky svoje prírodné liečivé vlastnosti. Rafinované bambucké maslo je zvyčajne extrahované hexánom alebo inými ropnými rozpúšťadlami, tiež do neho môžu byť pridané niektoré antioxidanty alebo konzervačné látky. Bohužiaľ, liečivé vlastnosti bambuckého masla sa týmto procesom výrazne znižujú.
Rozdiel medzi nerafinovaným a rafinovaným bambuckým maslom je vo vôni a tiež farbe. Nerafinované bambucké maslo má svoju typickú orechovú vôňu a je béžovej farby. Rafinované bambucké maslo je chemicky upravené tak, že sa odstráni jeho prírodná vôňa aj farba a ponechá si len malú časť svojich prírodných liečivých vlastností. Konečným výsledok je biele maslo bez vône, ktoré môže byť esteticky príťažlivé, chýbajú mu však skutočné hydratačné, liečivé a nutričné vlastnosti skutočného tradičného bambuckého masla.
Ďalším významný termínom je stupeň bambuckého masla:
A – surové alebo nerafinované, extrahované vodou (sú v ňom najviac zachované prírodné vitamíny, najmňa vitamín A a E, ktoré sa v iných triedach vyskytujú v oveľa menšom množstve)
B – rafinované bambucké maslo
C – vysoko rafinované, extrahované rozpúšťadlami
D - najnižší nekontaminový stupeň
E – bambucké maslo s nečistotami (kontaminantmi)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.