Množstevná zľava

Altevita inulín vláknina 300g

  • 1 z 2

Inulín je rozpustná vláknina z koreňa čakanky, zlepšuje peristaltiku čriev a absorbciu minerálov.


  • €3,24 bez DPH
  • (>5 ks) Skladom
    Môžeme doručiť do: 25.11.2024
€3,89
Kategória: Sladidlá, cukry
Hmotnosť: 0.311 kg
 

Inulín je rozpustná vláknina z koreňa čakanky, má neutrálnu príjemne sladkastú chuť a jej účinky na ľudský organizmus spočívajú hlavne v prebiotickom zložení, ktoré je potravou pre naše črevné baktérie, tie pozitívne vplývajú na imunitu organizmu. Je vhodný aj pre diabetikov, veľmi ju ocenia športovci, ľudia v období rastu alebo po prekonaní rôznych zlomenín. Práve inulín totiž pomáha lepšie vstrebať vápnik z prijímaných potravín. Okrem vápnika je to aj využitie horčíka a iných minerálov dôležitých pre naše zdravie.

Ďalšou dobrou správou je znižovanie hladiny zlého cholesterolu a zvyšovanie hladiny toho dobrého. Tiež pomáha pri znižovaní triglyceridov v krvi a pečeni.

V potravinárstve sa však inulín často využíva hlavne pre športovcov, na posilnenie črevnej mikroflóry a v neposlednom rade sa táto vláknina využíva aj v doplnkoch výživy na chudnutie. Inulín znižuje glykemický index potravín, má minimálnu kalorickú hodnotu a navyše chráni organizmus pred nádorovými a zápalovými ochoreniami. Ďalším plusom inulínu je rýchly pocit sýtosti, čo veľmi ocenia hlavne ľudia s nadváhou v snahe obmedziť kalorický príjem a netrápiť sa hladovkami. Diétna vláknina sa dostáva do tráviaceho traktu a má pozitívny vplyv na vyprázdňovanie.

 

Prínosy inulínu pre naše zdravie:

Pozitívny vplyv na imunitný systém a zvýšená odolnosť organizmu

Pozitívny vplyv pri znižovaní hmotnosti a redukčných diétach

Zlepšená peristaltika čriev a absorbcia minerálov

Celkové zdravie tráviaceho systému ľudského organizmu

Nutričné hodnoty na 100g:

Energetická hodnota 503 kJ/120kcal

Tuk 0g z toho nenas.mastné kyseliny 0g

Sacharidy 97g z toho cukry 97g

Vláknina 90g

Bielkoviny 0g

Soľ 0,1g

Krajina pôvodu: Belgicko

Hmotnosť: 300g

 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: