TRS Garam masala 100g
Popis
Zmes garam masala je asi najznámejšie indické korenie a tvorí základ mnohých indických kari. Korenie garam masala je známe tiež pod názvom "korenie piatich vôní". Zmes garam masaly sa líši podľa regiónu a niektorí kuchári si garam masala navyše upravujú podľa vlastnej fantázie.
Celé korenie garam masala sa najskôr opečie na tuku a až potom sa pridávajú ostatné ingrediencie (cibuľka, mäso, paradajky ..) Mleté korenie garam masala takto nemožno použiť, pretože by sa na rozpálenom tuku rýchlo spálilo. Pokiaľ máte mletú garam masala, pridajte ju do kari až počas varenia. Ak chcete, môžete počas varenia skombinovať oba varianty korenia garam masala - do základu kari použiť celú garam masala a v priebehu varenia ešte pridať mletú Masala pre dochutenie.
Garam masala je úžasná aromatická zmes korenia z Indie. Garam znamená "horúca" a masala znamená "zmes korenia". Pričom "horúca" tu nemusí nutne odkazovať na ten druh horúčavy, ktorý si spájame s chilli papričkami, ale na to, že korenie sa najprv opečie a až potom ďalej spracuje.
Zmes korenia Garam masala je v súčasnosti jedným z najpredávanejších korenia indickej kuchyne.
Korenie Garam masala je výborné na mleté mäso. Garam Masala mletú použite na musaku, karbonátky, na domáce paštétu, sekanú pod.
Zloženie: Koriander, rímska rasca, nové korenie, muškátový oriešok, korenie, kardamom, klinčeky, feniklový a bobkový list.
Skladujte v suchu a chlade.
Krajina pôvodu India.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.